Francia saláta
![]() |
Francia saláta |
Hozzávalók:
- 20dkg zöldborsó (Fagyasztott is jó)
- 20dkg sárgarépa
- 20dkg csemege kukorica (Fagyasztott is jó, elhagyható)
- 1db nagyobb alma
- 2-3db kisebb csemege uborka (csak ha szeretjük a savanykás ízét)
- 1db közepes krumpli (elhagyható)
A zöldborsót és a csemege kukoricát kevés vízben pároljuk meg. Vigyázzunk a főzési időre, a borsó, ha túlfőzzük, megkeményedik.
A sárgarépát vágjuk apró kockára, azt is pároljuk meg.
A burgonyát ugyanígy.
Az almát és az uborkát aprítsuk fel.
Próbáljuk meg olyan apróra vágni a zöldségeket, hogy a méretük közelítsen a borsó méretéhez.
Ha kihűltek a párolt zöldségek, keverjük mindet össze, öntsük rá a kölesmajonézt, hűtőben néhány órát pihentessük, hogy az ízek érjenek jól össze.
Több napig is eláll.
Tetszett a cikk? Gyere vissza máskor is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése