Majonéz tej- és tojásmentesen
A majonézhez:

Köles majonéz

- 1 csésze olívaolaj
- 1 evőkanál fokhagyma granulátum
- 1 evőkanál méz
- 1/4 csésze citromlé
- 1 evőkanál tengeri só
- 1 + 1/2 csésze forró víz
- 3 csésze főtt köles
Elkészítés
A fél csésze forró víz és a 3 csésze főtt köles kivételével turmixoljuk össze a majonéz hozzávalóit.
Ha már krémes állagú, állítsuk le a gépet.
Mérjünk a turmixba a főtt kölesből először 1 csészével, öntsünk hozzá egy kis forró vizet, így keverjük krémesre.
Majd egy újabb csésze kölessel és vízzel végezzük el, tehát 3 részre elosztva a receptben megadott mennyiséget.
Ha szükséges, a végén hígítsuk egy kevés vízzel, majd kevertessük a turmixgéppel addig, amíg a majonéz állagot elérjük.
Mérjünk a turmixba a főtt kölesből először 1 csészével, öntsünk hozzá egy kis forró vizet, így keverjük krémesre.
Majd egy újabb csésze kölessel és vízzel végezzük el, tehát 3 részre elosztva a receptben megadott mennyiséget.
Ha szükséges, a végén hígítsuk egy kevés vízzel, majd kevertessük a turmixgéppel addig, amíg a majonéz állagot elérjük.
Tetszett a cikk? Gyere vissza máskor is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése